Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tibeti Terrier Találkozók

A Tibeti Terrier Találkozók újra indultak 2017 tavaszán!

Minden hónap utolsó szombatján 13 órakor találkozunk a hajógyári szigeten a nagy parkolóval szemben. Részletesebb információért keressenek a 36 30 284 7594-es telefonszámon! :)

A Tibeti Terrier Találkozókról a Hajógyári szigeten 2004-2007-ig.
2004 - 2007 A Tibeti terrier találkozók a Hajógyári szigeten!
....avagy a 30 Tibetkés talira emlékezem, sokat utaztam érte, telefonáltam, írtam, fényképeztem, szerveztem és szerettem!
 
Immár hagyományosan megrendeztük minden hónap utolsó szombatján 11 órától a Tibeti terrier találkozókat a Hajógyári szigeten. Minden tibeti terrier tulajdonost és a fajtát kedvelőket, valamint minden barátságos kutyajátszótársat szívesen láttunk.

Ezek a Tibeti Terrier Találkozók a fajtát szeretők magánkezdeményezése volt, ahova  a tibeti terrieresek a kutyás baráti társaságban jól érezve magukat jöttek el.

Esőben, hóban, fagyban, kánikulában minden hónapban megjelentünk 30 hónapig a társaság és a kutyák kedvéért a mi kis ligetünkben. Árvíz, vagy Szigetfesztivál után is. Volt amikor a szúnyogok hada kísért, volt amikor a Szigetfesztivál látogatói után maradt szemeteket kapkodtuk ki a kutyák szájából. Néha a sárban dagonyáztak boldogan a tibetkék, volt amikor hógombócok fagytak a lábaikhoz, amit alig bírtunk leszedegetni, mert a mi kezeink is átfagytak.

Ildi forró teát hozott, Márta a pogácsák királynője volt. Az aranyszabály, hogy itt minden tibetke póráz nélkül lépjen a területre. A fiúk között volt aki néha át akarta venni az irányítást, de a gazdik mindig résen  voltak. A területet a szigeten percek alatt magukénak érezték, s minden újabb érkezőt vagy csaholással, vagy vidám farkcsóválással fogadtak, legyen az kutya vagy ember.

Sok kisgyermekes család megállt séta közben, és a gyerekek áhítattal simogatták a kis szőrös macikutyákat. Itt nem számított, hogy kiállítási kutya teljes szőrpompában, vagy nyírott szőrű házikedvenc, van-e törzskönyve, vagy nincs, tag-e valamilyen kutyás egyesületnél a gazdi, vagy sem, származástól függetlenül egyenrangú félként szaladgáltak, kergették egymást és a labdát.
Most szünet van. Meddig? Tényleg! Meddig?
Krizsanyik Katalin

XXX. Tibeti terrier találkozó a Hajógyári szigeten 2007.04.28. XXIX. Tibeti terrier találkozó a Hajógyári szigeten 2007.03.31. XXVIII. Tibeti terrier találkozó a Hajógyári szigeten:2007.02.24.

 

A mappában található képek előnézete ÁTK bemutato Lurdy-ház Tibeti Terrier

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.